Едно второ и две трети места записа в актива си при участието си на турнири в Турция шуменският състезател по тенис на маса Росен Рачев.

Рачев, заедно със Станислав Станков от Шумен и варненците Янко Димитров и Александър Димитров, участваха в отборния Открит турнир в град Соке, където бяха единствения състав от България. Надпреварата бе без възрастови групи, а българите успяха да запишат три последователни победи и да стигнат до финал. В мача за титлата състезателите от България загубиха от представители на домакините с 2:3 и спечелиха сребърните медали.

След Соке Росен Рачев участва в международния турнир в Бодрум, където игра на двойки и индивидуално.

В личното първенство Рачев остана втори в предварителната си група, което го изпрати в елиминационния поток с по-силни състезатели. Шуменецът успя да надиграе съперниците си и след три победи влезе в мачовете за разпределение на медалите. На полуфинал Росен Рачев  допусна загуба и остана с бронзовия медал.

В състезанието на двойки Рачев участва с Янко Димитров във възрастовата група 50-59 г. Двамата спечелиха предварителната си група, а след това стигнаха до зоната на медалите. На полуфинал, след като водеха с 2:0, българите допуснаха обрат от турска двойка и заеха третото място.

ШУМ.БГ