С пълна листа от 41 имена излиза ПП ГЕРБ на местните избори в Шумен на 27 октомври. В бюлетината с № 43 са включени хора с висше образование, работещи, доказани в своите професии и отдавна познати на шуменци като активни участници в обществения, политическия и икономическия живот на града. Мнозина от тях вече имат опит като общински съветници с по един и повече мандати.

Първи в листата на ПП ГЕРБ Шумен е Любомир Христов, кандидат за втори кметски мандат. Доброто управление през изминалите четири години, постигането на финансова стабилност на общината, подобряването на условията за живот, осъвременяването на градската, образователната, социалната и икономическата среда са основа за успешно развитие в бъдеще и за превръщането на Шумен в динамичен и проспериращ град.

В следващия Общински съвет ГЕРБ ще разчита на утвърдили се с досегашната си работа съветници, но и на обновена листа с млади и енергични хора както от партийните среди, така и от гражданската квота. Шумен е известен със своята етническа пъстрота и толерантност, затова в листата са включени представители на четири различни етноса. Всички те заявяват своята готовност да работят градивно и заедно  за бъдещето на Шумен.

Сред тях са бивш посланик с богат опит в международните отношения. В листата са имената и на водещи лекари, уважавани и търсени специалисти, които шуменци добре познават и на които се доверяват. Кандидати за общински съветници са и двама архитекти с множество успешно реализирани проекти и натрупан административен опит, с който ще бъдат в подкрепа на местната власт. Учители и университетски преподаватели, заслужили доверието на своите колеги, уважавани и ценени в училище и в  академичните среди, творци в различни сфери на изкуството и културата допълват облика на листата на ГЕРБ за общински съветници. Икономисти, инженери, предприемачи и видни спортни деятели също ще подпомагат със своя опит и авторитет работата на мастната власт. Най-младият кандидат в листата е на 22 години и е все още студент.

Всички те заявяват личното си решение да продължат досегашната практика в групата съветници на ПП ГЕРБ, които за четири години са дарили над 100 000 лева от заплатите си в Общинския съвет за благотворителност – за оборудване за детски градини и ясли, за стипендии на ученици и студенти, за подкрепа на болни и социално слаби хора и др.

Видеовизитки на всички кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ може да видите, ако проследите този линк в YouTube към канала ПП ГЕРБ–Шумен – https://www.youtube.com/channel/UCcGJY1NGXMbMZ2x94cZCEUw/videos?view_as=subscriber

Списък с имената на кандитатите за съветници на ПП ГЕРБ. 

1. Любомир Димитров Христов

2. Пламен Димитров Георгиев

3. Албена Димитрова Иванова-Неделчева

4. Красимир Неделчев Минчев

5. Деница Венециева Спасова 6. Светлозар Начев Николов

7. Борислав Йорданов Беджев

8. Виолета Любенова Неделчева

9. Димитричка Господинова Недева

10. Добри Сашков Стоянов

11. Детелина Красимирова Куртева

12. Камен Иванов Андонов

13. Владислав Григоров Григоров

14. Светлозар Георгиев Петков

15. Янаки Иванов Янакиев

16. Айсун Ахмедова Ибрямова

17. Десислава Стоянова Василева

18. Калоян Красимиров Колев

19. Роска Енчева Петкова

20. Карен Гарабед Гарабедян

21. Калоян Димитров Колев

22. Светлана Маркова Иванова

23. Светлозар Стоянов Тузсузов

24. Димитър Маринов Димитров

25. Румяна Константинова Попова

26. Стоян Тотев Тодоров

27. Валентина Станушева Анастасова

28. Николай Станимиров Стефанов

29. Мими Петрова Маринова

30. Жечко Петков Колев

31. Дилбер Мехмед Мехмедали

32. Силвия Крумова Кирилова

33. Едвин Халим Хасан

34. Красимир Марков Марков

35. Младен Димитров Младенов

36. Станислава Северинова Акерска

37. Георги Калчев Янков

38. Димитър Димов Върбанов

39. Симеон Филипов Петров

40. Росен Атанасов Богданов

41. Андрей Драгомиров Атанасов

Пресцентър на ПП ГЕРБ-Шумен