момент на големи изпитания и колебливи спортни резултати Българската федерация по волейбол (БФВ) се похвали с получаване на поредно домакинство. Следващото лято страната ще приеме финалите на Златната европейска лига за жени.

Българският отбор ще играе в тази надпревара, след като загуби мястото си в Лигата на нациите. Воденият от Иван Петков състав завърши на последното 16-о място след две победи и 13 загуби в силния турнир.

"България продължава да се радва на доверието на Европейската конфедерация по волейбол - ЦЕВ, като усилената и ползотворна работа на Българска федерация по волейбол в организацията на международни форуми дава своите положителни резултати. Така след домакинството на турнир от първи кръг на европейските квалификации при юношите U18 през януари сега страната ни заслужи поредно престижно домакинство на международен форум от най-високо ниво", пишат от федерацията.

Предстои ръководството ѝ да определи мястото и дати на провеждане на финалите.

От федерацията посочват, че Златната лига е турнир от изключителна важност за женския волейбол в България, тъй като победителят ще играе в допълнителен турнир, от който може да се класира за Лигата на нациите през 2021 г. По този начин българките вече стигнаха до участие в най-силната надпревара преди година.

"Сега "лъвиците", водени от селекционера Иван Петков, са изпълнени с амбиция за завръщане в Лигата на нациите, като ще направят всичко възможно за спечелване на турнира и утвърждаване сред най-добрите през 2021 година", добавят от федерацията.

Дневник