Билет за лотарията Евромилиони, купен във Великобритания, печели рекордните 190 милиона евро джакпот, пише ВВС. Организаторът на лотарията вече обяви, че има само един печеливш билет, а числата на късмета са  7, 10, 15, 44 и 49, плюс 3 и 12.

Късметлията все още не се е свързал с организатора на лотарията, като е възможно той още да не е научил, че е милионер. Възможно е и билетът да е собственост не само на един човек.

Ако пък се окаже, че късметлийският билет е собственост на един-единствен човек, то тогава собственикът му влиза директно в листата на 1000-те най-богати британци на вестник Сънди Таймс. Според класацията на изданието, певецът Сър Том Джоунс има по-малко пари - около 185 милиона евро. По-беден от тото милионера е и свръхпопулярния напоследък Ед Шийрън, чието състояние се оценява на около 175 милиона.

Огромният джакпот се натрупа, след като никой не успя да го вземе от средата на юли досега, в цели 22 поредни тиража.
190 милиона евро е максималният позволен джакпот, според правилата на играта. Ако никой не беше познал всички числа и в този тираж, парите щяха да бъдат раздадени на тези, които са познали пет числа плюс само едно от "числата на късмета".

Евромилиони се разиграва в 9 държави - Великобритания, Франция, Испания, Австрия, Белгия, Люксембург, Ирландия, Португалия и Швейцария.

dariknews.bg