Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че гледа с оптимизъм към олимпийските игри в Токио 2020. Надеждите му се основават на спечелени медали от световни първенства в олимпийски спортове.

"Тази година е изключително интересна, защото е предолимпийска година. Повечето световни първенства вече свършват. Наясно сме горе-долу в какво състояние се намираме. Аз съм оптимист. Имаме медали в олимпийски дисциплини - в борбата на Тайбе Юсеин, в бокса Радо Пантелеев, в щангите на Божидар Андреев, ансамбълът по художествена гимнастика. Така че имаме по-голям оптимизъм в предолимпийската година преди игрите в Токио", каза Кралев пред Би Ти Ви.

"Смятам, че тези състезатели, след като сега са на световния връх, могат да ни донесат успех и в Токио", заяви министърът.

Пред парламентарната комисия по въпросите на спорта Кралев каза преди две седмици, че България очаква 55 квоти за игрите. Последната квота беше спечелена от гимнастика Дейвид Хъдълстоун.

"Очакваме повече от борбата - няма да се уморя да го повтарям. Те имат по-голям потенциал от този, който показват", заяви Кралев.

България остана без златен медал на игрите в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016, като и в двата случая взе по три медала.

Дневник