Звездата на "Барселона" Лионел Меси е бил готов да напусне Испания. Аржентинецът заяви, че е усетил лошо отношение по време на разследването за данъчни злоупотреби.

Нападателят беше осъден през 2017 г. По думите му тогава е преживял тежки моменти.

"Честно, по това време ми се въртеше в главата да си тръгна. Не заради "Барса", а от желание да напусна Испания. Чувствах, че отношението към мен е много лошо, и не исках да оставам тук. Имах отворени врати от много страни, но нямаше официално предложение, защото всички знаеха, че искам да остана", каза Меси пред RAC1.

Аржентинецът, който е израснал в Испания, заяви, че вероятно ще приключи кариерата си в "Барселона". "Най-вече заради чувствата си към клуба, а след това и заради семейството, защото сме добре тук. За да не се нарушават приятелствата на децата. Не искам това да се случва. Аз го преживях и не искам те да минат през същото. Мислим, че можем да останем да живеем тук и след края на кариерата ми."

Меси каза, че заради семейството си би се отказал от мечтата си да играе в аржентинския "Нюелс олд бойс". "Винаги съм мечтал да играя там, да усетя аржентинския футбол, който е много различен от всяко друго място по света. Но трябва да мисля повече за семейството си, отколкото за собствените си желания", посочи той.

Дневник