• Да започнем с кратко представяне.  Кой е кандидатът за кмет на Демократична България – Обединение Артур Алтунян?

Гледам на себе си като на човек, който обича професията си на адвокат и се старае да свърши работата, за която е ангажиран от своите клиенти. Шуменец съм, на 44 години,  женен с две деца.

  • Какви са мотивите Ви да се включите в тези местни избори?

Мотивите ми да участвам в тези избори трябва да се разделят в две посоки, които след рационален анализ, намериха своето естествено припокриване. В личен план, работата ми и желанието да помагам на хората, очевидно имат и обществени измерения. Такива извън адвокатската професия. По тази причина вече съм бил общински съветник и то в годините, когато прохождах в професията.

Вярвам, че имам способността да намеря необходимото решение, след преценка на фактите и неутрализирайки всякакви форми на лични или партийни зависимости. В политически план – приех поканата да се кандидатирам от коалицията Демократична България – Обединение, защото макар и безпартиен, симпатизирам на някогашната десница. Оценявам постигнатото от тези три партии в опита да предложат политическа алтернатива за България. Знам, че това е доверие в аванс, но вярвам че след успеха на изборите за Европейски парламент коалицията има място и в Общинския съвет в Шумен. Така личните и политическите мотиви намериха своето органично Обединение.

  • Какво искате да постигнете за Шумен?

Да предложа модел на взаимодействие между местната власт и потенциала на нашите съграждани. Знам, че в града живеят, работят и отглеждат децата си много умни и подготвени хора. Голяма част от тях, съзнателно или не, отстранени от политиката и обществените дела. Такива като мен самия до вчера. Такива, които през последните две седмици ме поздравяват и признават, че съм променил мнението им за това дали си струва да гласуват. Вярвам, че мога да предложа подход и да включа тази експертна общност във вземането на решения за развитието на общината. Убеден съм, че усещането за стагнация може да се промени, когато повече хора се включат в плана за развитие и промяна.

  • Как възнамерявате да го направите?

На тези избори участвам в две състезания – за кмет и за общински съветник. Избирателите ще решат на коя от тези позиции ще съм по-полезен. Като екипен и диалогичен човек обаче, ще настоявам решенията за града да се вземат в Общинския съвет. И като кмет, и като общински съветник ще настоявам за повече прозрачност, диалогичност и експертност в съвета и неговите постоянни комисии. Затова се радвам на листата за общински съветници на Демократична България – Обединение. Надявам се, че ще я покажем достатъчно ясно и моля гражданите да прегледат всички имена внимателно. За мен това са нови лица за местната политика. Нови професионалисти в местната общност. Нова енергия, която традиционните партии очевидно предпочитат да оставят встрани от процеса на вземането на решения.

Демократична България – Обединение кани всички шуменци на среща разговор с члена на Европейския парламент г-н Радан Кънев.

На 13.10.2019 г. /неделя/ от 11,00 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен.

Пресцентър на „Демократична България  - Обединение“