Утре, 11 октомври, от 18:00 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” Еди Румян ще представи дебютната си книга – сборника с разкази „Баница с локум”.

Сборникът е отличен със съпътстваща награда от журито в конкурса „Южна пролет 2019” в Хасково, а едноименният разказ в него получава през 2018-та специалната награда на почетното жури в конкурса „Агоп Мелконян”. 

За книгата на Еди Румян младият литературовед Дарин Тенев казва: „Сборникът на Еди Румян ни среща с радостта от хубавите истории. Това е книга за съвпаденията и разминаванията, за това, което ни разсмива, и това, което ни засяда в гърлото, за обикновените разговори и за нещата, които не могат да се кажат. Неочакваните обрати, живият диалог, преплитането на вероятното и невероятното, детайлите от всекидневието, които изведнъж стават значими – тук е всичко, което прави един разказ увлекателен и запомнящ се.”

Еди Румян има публикации в литературните списания „Кръг” и „Granta”, в сайта Свободно поетическо общество, както и в рубриката BINstory на Българското национално радио. Негови разкази са участвали в литературни формати като Писателибезкниги, Пощенска кутия за приказки и др.

ШУМ.БГ