Селекционерът на националния отбор по футбол Красимир Балъков заяви, че вижда положително развитие в състава. Думите му дойдоха в навечерието на двубоя с Черна гора.

България гостува на съперника си в среща от квалификациите за Евро 2020. Двата състава са на последните места в групата с по две точки.

Балъков определи мача като възлов и заяви, че занапред ще се играе за чест и победи.

"Този мач е възлов и за нас, и за тях. Ще се опитаме да излезем победители в този мач. Освен Англия, всички други искат да побеждават, отборите са изравнени, всички искат да печелят точки, минусът е, че нямаме много играчи в големи европейски клубове. Виждам позитивно развитие. Целта е през март, когато трябва да съсредоточим всичко", каза селекционерът.

По думите му и той, и колегата му в Черна гора имат проблеми с отсъстващи футболисти.

"Черна гора има двама нападатели, изключително опасни, имат и опитни футболисти в средата на терена. Няма да ни бъде лесно, наясно сме със задачата, която ни очаква. Имаме си и силни страни, надявам се да покажем добро лице и синхрон. Разчитаме на характера и колектива, както и заряда, който искаме ние като треньори от футболистите", добави Балъков.

Мачът в Черна гора е в петък в 21.45 ч.

Дневник