Националният отбор по футбол се изправя срещу Черна гора в търсене на първата си победа от година насам. България гостува на съперника си в двубой от квалификациите за Евро 2020, който е тази вечер от 21.45 ч.

Двата отбора са на последните места в групата си, като имат по две точки от пет мача.

Двубоят в София през март завърши 1:1. Тогава черногорците поведоха в началото на второто полувреме, а в края Тодор Неделев изравни от дузпа.

България е в серия от девет поредни мача без победа, като от тях единствено този срещу Ирландия преди месец (1:3) беше приятелски. Последният успех беше срещу Кипър (2:1) в Лигата на нациите на 13 октомври 2018 г.

Селекционерът Красимир Балъков има проблем с отсъстващи футболисти. Той няма да може да използва защитниците Страхил Попов и Васил Божиков, както и полузащитника Симеон Славчев.

Балъков каза, че вижда положително развитие в отбора. Той определи двубоя в Черна гора за възлов.

"Ще се опитаме да излезем победители в този мач. Освен Англия, всички други искат да побеждават, отборите са изравнени, всички искат да печелят точки. Минусът е, че нямаме много играчи в големи европейски клубове. Виждам позитивно развитие, целта е през март, когато трябва да съсредоточим всичко", заяви селекционерът.

Дневник