3609 са установените нарушения на водачите през месец септември на територията на областта, съобщиха от полицията.

1194 от тях са за нарушаване на скоростните режими. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 250 водачи, а за неправилно спиране и паркиране 326.  По време на извършени проверки са били установени 127 водачи, които не са ползвали обезопасителен колан или каска, 189 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство,  а 382 са били с нередовни пътни документи. Установени са и 44 неправоспособни водачи. 

Пътните полицаи са отнели временно шофьорските книжки на 49 водачи, които са били с наложено наказание „глоба“ , която не е била заплатена в срока на доброволно плащане, други 26 водачи са останали без свидетелство за управление, тъй като са управлявали автомобил, който е бил без застраховка „Гражданска отговорност“. Прекратена е регистрацията на 48 пътни превозни средства, като в 39 от случаите заради това, че собственик на автомобил управлява, без да е правоспособен или е с временно отнето свидетелство. В другите 9 случая регистрацията е била прекратена, след като собственик на превозно средство управлява след употреба на алкохол с концентрация над 0.5 промила.

През деветия месец на годината в Шуменско са възникнали 75 пътнотранспортни произшествия, 19 от тях са тежки. Загинали са трима, а ранените в катастрофи са 27.

ШУМ.БГ