Рекордьорът по титли в английския футбол "Манчестър юнайтед" е изправен пред угрозата да изпусне един от ключовите си спонсори, съобщава "Таймс". Според информацията в клуба са притеснени, че "Шевролет" няма да поднови договора си.

Американският производител на автомобили, част от "Дженеръл мотърс", сложи логото си на фланелките на "Юнайтед" от сезон 2014-2015. Договорът на стойност 450 млн. паунда е до 2021 г.

Американците смятат, че са надценили сделката, пише "Таймс", като се позовава на свои източници. В "Дженеръл мотърс" са разочаровани заради липсата на спортни успехи на клуба от "Олд Трафорд".

"Мачнестър юнайтед" има отстъпление след раздялата си със сър Алекс Фъргюсън. Отборът не е ставал шампион от 2013 г.

Посочва се, че в клуба вече търсят резервен вариант, ако "Шевролет" се оттегли. Ръководството е уверено, че ще продължи да има стабилност в търговско отношение дори и при неуспех в първенството.

През септември "Манчестър юнайтед" отчете рекордни приходи. Изпълнителният директор на клуба Ед Уудърд изрази задоволството си от финансовите резултати и доказателството, че марката продължава да бъде сред най-разпознаваемите в световен мащаб. Той обаче открои желанието да се печелят трофеи. "Това е основната ни цел."

Дневник