Двамата най-високо поставени тенисисти на турнира от сериите "Мастърс" Новак Джокович и Роджър Федерер отпаднаха на четвъртфиналите. Водачите на схемата не успяха да се справят със Стефанос Циципас и Александър Зверев.

Световният №1, който преди дни спечели турнира в Токио, отстъпи на гръцкия си съперник в три сета - 6:3, 5:7, 3:7 след 2.04 часа.

С успеха си над действащия шампион в Шанхай Циципас вече има победи над него, Федерер и Рафаел Надал. Той е най-младият с подобно постижение, като това става, преди да е навършил 21 години.

Другата изненада от деня беше загубата на Федерер от Зверев. Германецът се наложи след 6:3, 6:7 (7), 6:3, а двубоят продължи 2.07 часа.

Успехът на германеца го изведе пред Федерер в преките им двубои, като Зверев вече води с 4:3 успеха. Така той стана един от малкото тенисисти с позитивна статистика срещу Маестрото.

Зверев реализира 17 аса в срещата и допусна една двойна грешка. Федерер се отчете с три директни точки от начален удар. Маестрото беше пробит четири пъти, докато Зверев само два.

В полуфиналите той ще срещне Матео Беретини или Доминик Тийм. В другия мач един срещу друг ще се изправят Циципас и Даниил Медведев.

Дневник