Равенството с Черна гора е положителна крачка напред за националния отбор според селекционера Красимир Балъков. След 0:0 в Подгорица треньорът открои позитивите за състава и поздрави играчите си за тяхното желание за победа.

"Показахме характер, искахме на всяка цена да победим, през второто полувреме имахме спад около 10-15 минути. Излязохме от този спад и бяхме отборът, който искаше повече да победи. Имахме положения, които не реализирахме, противникът също имаше едно-две положения. Направихме позитивна крачка напред. Попето игра до Кристиян Малинов, с двама странични нападатели, с Краев отпред искахме да имаме напред повече футболисти. След почивката Черна гора вдигна оборитите, не можахме да влезем в ритъма", каза Балъков пред БНТ.

Треньорът изрази и изненадата си от факта, че противникът се е прибрал в своята половина.

"Имаше желание за победа, това е най-важното. Противникът изненадващо за нас се беше прибрал през първото полувреме отзад, може би чакаше на контра, а това сгъсти линииите и ни затрудни. Малко светлинка в тунела, откакто аз съм дошъл, състезателите с всяка точка или три добиват увереност, чака ни много сериозен мач с Англия. Хубаво е да има такива срещи - с характер, за да може да сме готови за март месец, когато може би ще дойде денят на истината", добави селекционерът.

Дневник