Даниил Медведев е шампионът от "Мастърс" турнира в Шанхай, след като разби във финала Александър Зверев с 6:4, 6:1. Руснакът се нуждаеше само от 73 минути, за да стигне до своята втора "Мастърс" титла.

Четвъртият в света игра много силно и затвърди отличната си форма, за да стигне до отличието. По пътя си към титлата Медведев не загуи нито един сет в Шанхай.

Дотук Медведев имаше четири загуби срещу Зверев, но благодарение на много добра игра и на отличната форма, в която се намира, стигна до първи успех срещу германеца.

Това беше и шести пореден турнир, в който Медведев стига до финала. Балансът му е три победи и три поражения.

Серията му започна с турнирите във Ваншингтон (АТП 500) и Монреал (АТП 1000), където загуби финалите съответно от Ник Кириос и Рафаел Надал. Впоследствие Медведев спечели титлата от мастърса в Синсинати. Руснакът се оказа на пътя на Григор Димитров по време на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. Медведев елиминира българина в полуфиналите, а в спора за титлата загуби в пет сета от Надал.

В последния си турнир преди надпреварата в Шанхай руснакът грабна трофея в Санкт Петербург (АТП 250).

Общо в кариерата на Медведев това е седма титла и четвърта през 2019 г. Силното му представяне започна в началото на годината с трофея от "София оупън".

Шампионът завърши срещата с 19 уинъра и 14 непредизвикани грешки, докато Зверев беше с негативна статистика – 14 уинъра и 20 грешки.

Медведев беше много по-стабилен от самото начало бързо поведе с 3:0 в първия сет. Силите на Зверев стигнаха само до изравни до 3:3, но след това предимството отново беше за руснака, който затвори първата част.

Шестият в световната ранглиста беше изправен пред угрозата да загуби втория сет на нула, след като беше пробит два пъти. Все пак при 0:5 Зверев успя да вземе един гейм, за да спаси от "геврек".

Дневник