Националният отбор на Северна Македония спечели второто издание на баскетболни турнир „Костадин Димитров“, който се проведе в Шумен.

В мача за първото място Северна Македония се наложи с 88:74 над националната селекция на България при юноши до 17 г.. Македонците изиграха силна втора третина на мача, в която дръпнаха с 10 точки разлика, а на полувремето поведоха с 51:38. Те доминираха и след почивката. В последната четвърт българите играха добре, стопиха разликата, но отстъпваха при борбата под коша, където топките обираше центърът на македонците Андрей Андоновски, който заслужено бе награден като най-полезен играч на турнира.

Домакините от Шумен U18 останаха на четвърто място на турнира в памет на Костадин Димитров. В мача за третата позиция тимът отстъпи на юношите на КК „Оканик“ със 74:103.

„Направихме добри проверки в Шумен. Не бяхме дошли да се борим за първото място, а да сравним нивото си и да се обиграваме. Тръгнахме от Скопие в този съств като бяхме изиграли само три мача“, каза след финала на надпреварата треньорът на Северна Македония Тони Симич.

Наставникът на българите Даниел Клечков също бе доволен от направената проверка. „В началото на подготовката сме. Малко хъс не достигна на момчетата в края, за да обърнат мача  Можеше да победим. За съжаление и късметът не бе с нас. Още в началото на двубоя се контузиха две от момчетата и ни липсваше ни височина в отбора“, заяви Клечков.

ШУМ.БГ