"На никого не е приятно, че записахме четири последователни загуби.“ Това заяви българския национален селекционер Красимир Балъков в навечерието на европейската квалификация срещу Англия в София.

Героят от САЩ 94 направи препратка към един от най-великите мачове в историята на родния футбол, като заяви, че се надява с помощта на Господ "лъвовете" да направят сензация срещу четвъртия от последния Мондиал, както се случи през 1993 година срещу Франция в Париж.

Тогава Емил Костадинов вкара скъпоценен гол в последната секунда, за да класира „трикольорите" за финалите. Сега обаче ситуацията е коренно различна, а тимът на Бала е последен в своята група с три точки от шест изиграни мача и в серия от десет поредни двубоя без успех.
 

"Ще има промени в състава при всички положения. Състава за мача обаче ще го избистрим след последната тренировка. Тежи ми това, че вече 10 мача нямаме победа, но няма значение как се чувствам аз. Нашата цел са плейофите в Лигата на нациите през март месец, през които ще търсим класиране за европейското първенство", заяви Балъков.

"Англия, макар и да загуби от Чехия, е един от най-силните отбори в света, но дори и те имат слаби места. Ще трябва да спрем динамиката в тяхната игра и да опитаме да използваме нашата. Възможно е Кирил Десподов да е титуляр утре, но това важи и за други хора, които не играха срещу Черна гора", каза още националният селекционер.

Той бе запитан и по темата за расизма, която широко се коментира в британските медии. Бившият национал обаче бе лаконичен по темата, заявявайки, че "ние проблеми с расизма нямаме, може би вие англичаните имате, щом толкова го коментирате". Той добави, че в българското първенство играят много цветнокожи играчи, но те не са обект на по-особено третиране спрямо останалите футболисти.

Балъков все пак си пожела срещата утре да мине без подобни прояви и хората, дошли да гледат мача, да останат доволни от видяното.

Gol.bg