Шуменските състезатели по тенис на маса Атанас Росенов и Росен Рачев записаха силно представяне на 6-ия международен турнир за професионалисти и ветерани, който се състоя през изминалия уикенд в Албена. За двамата това бе и поредна проверка преди старта на мачовете от Висшата лига, където клуб „Роко“ ще участва тази година.

В надпреварата при ветераните, където състезателите бяха разделени във възрастови групи, Атанас Росенов участва в групата 30-39 г., а Росен Рачев – 50-59. Росенов стана първи, като не допусна нито една загуба. Росен Рачев загуби полуфиналния си мач от румънец и се нареди на третото място.

В Открития турнир на професионалистите двамата шуменци преминаха предварителните си групи, след което записаха победи в елиминациите, след които Атанас Росенов влезе в зоната на медалите. Той стигна до финал, където загуби драматично с 2:3 от Иван Радкев, състезател на „Комфорт“ Варна и остана със сребърното отличие. Росен Рачев загуби срещата си за влизане в четворката и се нареди на местата от 5-то до 8-мо.

ШУМ.БГ