Волейболният ЦСКА отново изпадна е в тежко положение. Дни преди началото на сезона в мъжкото първенство червените обявиха, че основният спонсор "Хиполенд" се е разделил с клуба - нещо, за което имаше знаци от лятото.

Президентът на волейболния ЦСКА и треньор на мъжкия отбор на червените Александър Попов посочва, че собственикът на веригата магазини за детски играчки Мариан Колев е напуснал ръководството на клуба.

"Извън прожекторите в изминалите четири месеца се опитахме да намерим решение на възникналите проблеми. Донякъде успяхме, но в момента изпитваме сериозни затруднения", казва Попов.

"Причините, които изрази (Колев), не са нито спортни, нито финансови. За жалост в изминалите три години, в които "Хиполенд" бяха в клуба, зала "Армеец", дом на ДЮШ на ЦСКА от 50 години, ни беше отнета и вече е съборена. Зала "Васил Симов" е с неясно бъдеще. Г-н Колев ни обясни, че не вижда смисъл да инвестира в селекция, при положение че има такива проблеми със залите, в които се провежда нашата спортна дейност", посочва президентът на червените.

Колев даде знак преди време, че е недоволен от отношението на държавата. Той заяви, че е готов да инвестира средства в модернизацията на зала "Васил Симов", като се очакваше приемането на новия закон за спорта и подписването на договор за дългосрочно ползване с министерството на спорта. Това не стана и Колев е прекратил инвестициите си.

Заради тежкото положение десет от състезателите на ЦСКА от миналия сезон вече са напуснали. "Тези, които останаха, проявиха изключителна лоялност към ЦСКА. Точно сега е моментът да се види и резултатът от работата на школата ни за последните няколко години и да наложим няколко талантливи млади състезатели в мъжкия отбор", каза Попов, който е положително настроен, че отборът ще влезе в плейофите.

Президентът на червените е уверен също, че клубът ще се справи с кризата, както го направи и при предишната. След силните мачове в Шампионската лига и Купата на CEV през 2010 и 2011 г. последва тежък период за ЦСКА и тогава с много усилия и лишения клубът се съхрани.

"Като че ли забравихте, че преди няколко години овладяхме далеч по-тежка криза. Ако не получим удар в гръб, отново ще успеем. Ще дадем пресконференция, на която ще представим проект, който подготвяме в продължение на половин година", заяви Попов.

Дневник