Селекционерът на националния отбор на България по футбол Красимир Балъков определи липсата на класа като основен фактор за позорната загуба с 0:6 от Англия в европейските квалификации. Според него президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов и организацията нямат вина за състоянието на тима.

"Определено нямаме класа и това трябва да се знае. Искам да видя кога друг треньор ще дойде тука и ще гарантира нещо. Може да изглежда по-добре (играта), но като резултат се съмнявам някой да може да направи нещо срещу този отбор на Англия", каза Балъков.

Мачът беше спиран два пъти заради расизъм, а в края му имаше освирквания, викове "Оставка" и обидни скандирания към Михайлов.

"Ако съм аз проблемът и хората искат да си отида, ще съм първият, който ще подпише и ще си подам оставката. Това не е проблемът на българския национален отбор. Нито Боби Михайлов е проблем за българския национален отбор, нито БФС", заяви Балъков.

Той допълни, че е "врял и кипял във футбола", като е най-спокоен в напрегнати моменти.

"Трябва да имаме търпение. В момента се опитваме да изградим нещо, от което сме зависими от клубовете, за да може след четири-пет години да имаме съвсем други качества като футболисти", добави селекционерът.

Дневник