30-годишната дъщеря на Лени Кравиц - Зоуи, ще влезе в образа на Жената-котка в нов филм за един от най-известните супергерои, Батман. Звездата от сериала "Малките големи лъжи" ще се изправи до Робърт Патисън, на когото е поверена главната роля в продукцията, след дълъг кастинг, в който нейни съперници са били актьори като Ана де Армас, Ела Балинска и Ейса Гонсалес, съобщава "Гардиън".

Режисьор на "Батман" ще бъде Мат Рийвс, чието име стои зад заглавия като "Зората на планетата на маймуните" и "Чудовищно" (Cloverfield). В неговата версия героят ще бъде "по-земен" и вдъхновен от филмите ноар. "Историята ще бъде разказана много прямо, от негова гледна точка и се надявам, че тя ще бъде вълнуваща и емоционална", каза той пред "Холивуд рипортър".

Друга особеност на заглавието ще бъде, че Батман ще бъде повече детектив от когато и да било във филми за героя. "В комиксите има дълга история за това. Там той е представен като един от най-добрите детективи в света и това по различни обстоятелства не е било включвано в досегашните пълнометражни филми", допълни Рийвс.

В актьорския състав на продукцията влиза и Джефри Ръш като комисар Гордън, а Джона Хил преговаря с продуцентите за евентуално участие в ролята на злодей, за когото още липсва каквато и да било информация. Зоуи Кравиц е участвала във филми като поредицата "Дивергентът" и "Лудият Макс: Пътят на яростта".

"Гардиън" отбелязва, че според източници работата по продукцията на "Батман" ще започне до края на тази или в началото на 2020 г., а филмът ще излезе през лятото на 2021 г. Той ще бъде част от "разширената вселена" на "Ди Си Комикс", които държат правата за героя.

В същото време "Жокера" с Хоакин Финикс в главната роля вече подобри няколко рекорда в боксофис класациите. Лентата е по кината на 4 октомври и досега е спечелил 548 млн. долара.

Дневник