Министър-председателят Бойко Борисов бе на посещение днес в Шумен. Той разгледа филиала за сестри и акушерки на Медицинския университет, Комплексния онкологичен център и сградите, където скоро ще бъде пребазиран старческия дом "Д-р Стефан Смядовски". 

Той бе придружаван от министъра на финансите Владислав Горанов.

"Ще правим стадиони, когато хората ще имат възможност да гледат честен, красив футбол. Зали сме направили, защото имаме прекрасни баскетболисти, волейболисти и всички други спортове. Виждате и какви болници, университети, условия за труд се правят. Това са инвестиции от страна на държавата. Ето тук (филиала за медицински сестри и акушерки - бел.ред.), нещо, което е било затворено, виждате как изглежда сега. Преди да дойда тук минахме през индустриалната зона и заводите, които се строят. Това означава, че брутният вътрешен продукт се вдига. Това автоматически се пренася към по-високи доходи на населението. Така ще задържим хората – с мощна икономика и това правим в момента. С приказки и обещания никой няма да го направи. Но ето с индустриалната зона, виждате завод до завода, това ще донесе брутния вътрешен продукт", каза Борисов пред журналисти.

В онкологичния диспансер директорът му д-р Сотир Караниколов заведе премиера в отделението по Нуклеарна медицина, където му показа най-новия медицински апарат - новата SPEKT/CT гама камера на стойност 1,010 млн. лв., закупена със собствени средства на КОЦ. Там бяха приготвили лента и ножици, но Борисов отказа церемонията. "Не, няма да режа ленти, защото ще кажат, че е предизборно. Докторът казва, че апаратът е най-добрият и че лекува пациенти. Това е най-важното", заяви Борисов. 

При посещението му в новия старчески дом той бе посрещнат от директора му Милена Събева, заедно с целия персонал и десетина от домуващите. Възрастните жени бяха приготвили пита и сол. Те му изпяха специално писана за Борисов песен, след което му подариха икона на Богородица и вълнени чорапи. Премиерът им пожела да са живи и здрави още дълги години и да се радват на новия си дом.   

ШУМ.БГ