"До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион", обяви собственикът на клуба Гриша Ганчев. По думите му "Българска армия" ще бъде "реконструиран по всички изисквания на ФИФА и УЕФА".

"Ще бъде най-висока категория. Когато хората идват на мачовете ни, да им бъде комфортно и приятно. Ще бъдат инвестирани 60 милиона лева в новия стадион", каза той в интервю пред "Топспорт", публикувано и в сайта на клуба.

Във вторник вечер Ганчев имаше среща с представители на фенски организации.

Той заяви, че документално всичко около стадиона е съгласувано. "Още на следващия Министерски съвет ще бъде гласувано смесено дружество между ЦСКА и държавата", посочи собственикът на клуба. И добави, че не е мислел за напускане на клуба, а следва целите, които има. "Проектът ни е като от книгите - добра база, отлична школа, за чудо и приказ, нов и модерен стадион, красавец... Това е."

Ганчев приветства оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. "Браво на държавата. Днес (вторник) видяхме, че в държавата има държавници. Видяхме го в лицето на Бойко Борисов и министъра на спорта - Красен Кралев. Показаха нулева толерантност към корумпираните изчадия. Това е бъдещето. Държавата трябва да отвоюва футбола. Защото ставаме за смях на цял свят, вече сме дори зад Джибути."

Според него следващият президент на БФС трябва да е човек, който иска да работи и да развива футбола, да не пречи и да е компетентен, както и "да не се напива до 11.00 часа". "Трябва да се налагат младите. Това ни беше голямата борба - на мен и Наско Сираков, от много години е така. Със зъби и нокти се борихме това да стане."

Ганчев поема пълната отговорност около избора на Милош Крушчич за треньор на ЦСКА. "Той е с отбора от четири месеца и познава отлично футболистите и обстановката. Нов треньор сега нямаше как да вземем. Ще видим докъде ще го докараме. Призовавам феновете да не сменят треньора след всеки лош мач и загуба. Той е младо момче, кадърно. Мисля, че ще се справи." Той отрече да са водени преговори с други треньори.

По темата за честния футбол в българското първенство Ганчев заяви: "ЦСКА винаги е играл и ще играе феърплей. За другите аз не отговарям."

И добави, че доскорошният капитан Николай Бодуров няма бъдеще в отбора, защото "не искам да съм обграден от некоректни хора".

Дневник