Една от големите звезди на френския шансон Мирей Матийо ще изнесе първия си концерт в България на 10 април 2020 г. в зала 1 на НДК, съобщиха органзиаторите на събитието от "Арт БГ".

Концертът на Матийо в София ще е сред редките участия на певицата извън Франция.

Кариерата на 73-годишната певица от Авиньон започва през 1965 г. и оттогава досега тя има в репертоара си над 1200 песни на осем езика и продажби на над 200 млн. копия на нейни записи. През 1998 г. е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Често сравнявана с Едит Пиад, през годините Матийо изпълнява дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас.

"В песните си винаги пея за любов, това е начинът по който се изразявам", споделя певицата, а нейният мениджър Джони Старк добавя за нея: "Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко едно сърце, което обича".

След 13-годишно затишие, през 2018 г. Мирей Матийо издава албума Mes Classiques, посветен на любимите й творби от света на класическата музика, както и на паметта на нейната покойна майка. В него са включени 18 песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински, а сред композиторите са Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе, както и испанският композитор и китарист – Франциско Тарега.

Билети за събитието се предлагата в мрежата на "Ивентим". Първите 500 са на промоционална цена с 10 лв отстъпка от всички ценови категории. Редовните цени са между 60 и 100 лв. Има предвидени и специални места на цени между 120 и 200 лв.

Дневник