Ще подобрим качеството на живот на жителите в общината когато решим едни от най-важните проблеми: този с цената и качеството на питейната вода и с подобряването на инфраструктурата. По време на моето управление бяха инвестирани над 140 000 000лв. във водния цикъл и бяха разработени проекти за ремонт на довеждащия водопровод и изграждане на санитарно-охранителната зона на язовир „Тича“ и бе договорено финансиране с МРРБ, но не се случи. Сега, по време на новия мандат, ще го направим. Както и изграждане на пречиствателна станция за питейни води.

Разработили сме и 7 проекта за обновление на водопреносната мрежа по селата, която е още от времето на социализма. И след това ще преасфалтираме поне 3 от основните пътни артерии във всяко село.

Най – острият проблем в Шумен е паркирането и връзката север – юг. В това направление сме разработили 3 проекта: пробив под Търговския дом и под Областна управа, като отдолу ще бъдат обособени паркоместа и изграждане на шуменската тангента, път, който ще изведе товарния транспорт извън Шумен и ще спомогне за разрастването на града във вилната зона. Предвиждаме да изградим и 100 общински жилища в този район.

Ще създадем и Общинско предприятие по транспорт на базата на публично – частното партньорство, което ще улесни реализация всяко населено място да има връзка с главния общински център поне два пъти дневно.

Ще работим и по посока таксите, които държавата изисква от таксиметровите шофьори да бъдат сведени до минимум и да се изплащат на вноски.

Това е част от програмата на Красимир Костов и неговият екип, която ще бъде представена по време на срещите с жителите на общината.

Пресцентър на ПП "Български социалдемократи"