Новосъздадената страница на актрисата Дженифър Анистън в "Инстаграм" бе временно "в почивка", след като часове след нейното създаване предизвика срив в социалната мрежа заради огромния наплив от почитателите, втурнали се да я последват.

Звездата от поредицата "Приятели" от години бе сред малкото знаменитости, които продължително избягват социалните мрежи, но вчера, 15 октомври, тя направи официалния си дебют в "Инстаграм" и платформата го усети.

Само за час страницата й събира 116 хил. последователи, отбелязва "Гардиън", а първата й снимка има стотици хиляди харесвания, преди профилът да се срине.

Към момента на писането на този текст снимката вече е харесвана над 9 млн. пъти, а профилът на звездата има 7,4 млн. последователи.

Би Би Си отбелязва, че има вероятност Анистън да бие рекорда за "Инстаграм" профила, най-бързо набрал един милион последователи. Според книгата на рекордите "Гинес" в момента той се държи от принц Хари и съпругата му Меган, които през април влязоха в платформата с общ профил и достигнаха милион последователи в рамките на 45 минути. В момента там ги следват 9,7 млн. потребители.

Анистън става известна с ролята на Рейчъл в хитовия ситком "Приятели", когато е на 25 години. Сериалът, който има общо 10 сезона, тази година отбелязва 25-годишнина и продължава да е хит в платформи като "Нетфликс", където епизодите му се излъчват.

По-рано този месец актрисата отхвърли слуховете за филм за "Приятели". "Продуцентите ни не биха искали, не биха ни позволили", коментира тя и допълни, че вероятно би било забавно, но може би така е по-добре.

Дневник