Над 3000 деца и ученици са получили знания  и са се забавлявали с експерти на Североизточното държавно предприятие, които работят в Шумен и експерти на ПП „Шуменско плато“. В страната общо децата обхванати в занятия от горски педагози са 10 000, съобщиха от СИДП.

През тази година горските педагози от Шумен разработиха четири нови урока свързани с опазване на горите от пожари, оцеляване в гората и съвместното занимание с РИМ-Шумен. Преди дни в парка беше даден старт на новото занимание, което се провежда в една от най-красивите български пещери - „Бисерна“.

Натрупаният опит на горските педагози от Шумен ще бъде споделен по време на Първата национална конференция по Горска педагогика, която ще се проведе тази седмица  в Учебна база УОГС „Г. Аврамов“-Юндола.  На форума ще бъдат показани занимания с деца, разработени от педагози в хода на дейността им.

В работата на конференцията шест центъра от страната ще презентират нови занимания, като в два от тях изцяло авторски двучасови уроци ще представят експерти от ПП „Шуменско плато“ и СИДП.

Първата национална конференция по Горска педагогика се организира от Съюза на лесовъдите в България, като експертите на ПП „Шуменско плато“ и СИДП получиха поканите си за участие лично от председателя на Съюза проф. д-р Иван Палигоров.

ШУМ.БГ