18-годишният шуменец Викторио Ангелов, който е единственият българин, участвал в „Х Фактор – Финландия“, ще пее на 9 ноември от 19.30 часа в зала „Арена Шумен“, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Концертът е под надслов „У дома“ и в него ще се включат Шуменската филхармония, хоровете „Симеонис“ и „Бодра песен“, МеРок бенд и победителят от шоуто „Като две капки вода“ Стефан Илчев. Диригент на спектакъла ще бъде маестро Славил Димитров.

Участие в шоуто ще вземат неговата сестра Християна Ангелова и приятели на талантливия изпълнител – финалистката от българския „Х Фактор“ Антоана Димитрова, възпитаниците на студио „Стани звезда“ и приятели на Викторио от детството – Симеон и Ивона Йовчеви, както и Невена Викова, с която също младежът се познава от дете.

За предстоящия концерт 18-годишният шуменец споделя: “Бях малък, когато заминах, но Шумен беше мястото, където за пръв път се качих на сцена и това не се забравя. През годините имах възможността да пея на малки и големи сцени в чужбина и винаги разказвах откъде съм, но така и не пях отново в България. Така се роди идеята за “У дома“. Исках да е нещо много малко и интимно за тесен кръг от хора. Да им изпея песните, които съм създал и други мои любими, и да си изкараме хубаво заедно. Споделих за идеята си на талантливия ни диригент Славил Димитров, а той ме насочи към идеята за по-голям концерт. Така преди да се усетя имах зад гърба си Шуменската филхармония, хоровете “Симеонис“ и “Бодра песен“ и МеРок бенд. Победителят от последния сезон на “Като две капки вода“ Стефан Илчев бе така отзивчвив да приеме поканата ми да стане гост на концерта и да му покажа прекрасния ни град, а включването на приятели към този празник на музиката беше съвсем логично. Вълнувам се, че ще пея за любимата си публика и ще изпълня за пръв път своите песни. С огромна любов и радост каня всички да присъстват на този концерт, посветен на дома и хубавата музика!“, казва Викторио.

Викторио Ангелов е роден в Шумен през 1999 година. Възпитаник е на НУ “Илия Р. Блъсков“ и на СУ “Сава Доброплодни“. Започва да се занимава с пеене на 6-годишна възраст в студио “Стани Звезда“ с ръководител Марияна Ставрева при Младежки дом - Шумен. Майката на Викторио отглежда него и по-голямата му сестра като самотен родител. Заминава да работи във Финландия и през 2012 г. децата отиват при нея. Само шест месеца след преместването си Викторио се явява в местен детски телевизионен формат за певци и стига до полуфиналите. След това е поканен да участва в “Гласът на Финландия“ за деца и заема място в челната тройка на предаването.

Следва самостоятелен концерт със сестра му, подгряване на Крис Нормън от легендарните “Смоуки“ на концерта му в Хелзинки и гостуване в “Шоуто на Слави“. През 2016 година Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия в Хелзинки – Сибелиус лукио. Има втори самостоятелен концерт и участва в събития, свързани с общността на българите във Финландия като “Ден на българската култура“.

През 2018 година се явява на кастинг в „Х Фактор – Финландия“. Преминава през петте етапа на шоуто, достига концертите на живо и завършва на седмо място. Веднага след това следва третият му и най-голям самостоятелен концерт – “Here to stay“, който е с бенд на живо и танцьори. След „Х Фактор“ Викторио започва да пише своя музика. Обича родния си град и мечтае отново да пее пред родна публика.

Билетите за концерта „У дома“ са вече в продажба и могат да бъдат закупени от билетния център LM SI Group до театъра или от мрежата на Ивентим в цялата страна. Пропуските са на цена от 12 лв., а за деца до 7 години входът е безплатен. Спектакълът се реализира с подкрепата на Община Шумен, верига супермаркети Булмаг, Колизеум денс клуб, Клио Комерс и Ася Асенова.

ШУМ.БГ