Месут Йозил няма никакво намерение да напуска Арсенал преди края на договора си през 2021-а година, обяви самият той.

Халфът бе замразен от Унай Емери през този сезон и клубът отдавна иска да го продаде, но заради високата му заплата това няма как да се случи.

„Имам договор до лятото на 2021-а година, така че дотогава ще остана. Когато подписвах мислех много, тъй като това бе много важно решение за футболната ми кариера. Исках да бъда част дълго време от Арсенал, а и клубът желаеше това. Всеки минава през трудни моменти, но това не е причина да избягам и няма да го направя. Тук съм поне до 2021-а” отчече Йозил пред „The Athletic”, който е категоричен, че е изкупителна жертва и несправедливо е обвиняван за лошите резултати на тима.

„През това лято започнах подготовка 3 дни преди останалите, но това е нещо, което никой не забеляза. Направих го за клуба и треньора. Не може обаче винаги при лош мач аз да съм виновен. Как ще се обяснят лошите резултати в големите двубои, в които не играя? Хората очакват много от мен, аз също, но това не винаги става” добави той.

„Когато съм контузен и не играя аз също съм ядосан, защото се чувствам безпомощен и не мога да помогна на отбора. През зимата наистина се разболях на няколко пъти, но това се случва и какво мога да направя? Никога не съм използвал това за оправдание” каза още Месут.

Гол.бг