Дербито на испанския футбол между "Барселона" и "Реал" (Мадрид), което по програма трябва да се изиграе на 26 октомври, може да бъде отложено. Ръководството на Кралската футболна федерация на Испания (RFEF) и Ла Лига са предложили няколко дати за преместване на двубоя, а причината е нестихващото напрежение в Каталуня.

От няколко дни текат постоянни протести заради присъди на каталунските сепаратистки лидери.

Окончателното решение дали срещата ще бъде отложена ще се вземе на 21 октомври. По програма двубоят е на 26 октомври в неделя от 14 часа на "Камп ноу". Засега са проведени няколко консултации с клубовете, които са на едно мнение по част от въпросите.

"Барселона" и "Реал" категорично са отхвърлили възможността първата среща да бъде в Мадрид на "Сантяго Бернабеу".

Предложни са няколко дати, сред които е 18 декември, но Ла Лига е твърдо против. Президентът на организацията Хавиер Тебас не е съгласен, като според него е вредно за имиджа на испанския футбол най-важният мач да бъде в делничен ден (сряда).

Потенциална дата е и 7 декември (събота), но тогава има мачове за Купата на краля и това би довело до нови промени. За да се насрочи нова дата трябва всички страни да бъдат съгласни, както двата клуба, така и RFEF и Ла Лига.

След 8 кръга в Ла Лига "Реал" е лидер с 18 точки, а "Барселона" има две по-малко и заема второто място. През уикенда мадридчани гостуват на "Майорка", докато "Барселона" има визита на "Ейбар".

Дневник