Българският футболен съюз ще се подготвя за извънреден конгрес, на който ще трябва да бъде избран следващият президент след Борислав Михайлов.

Вицепрезидентът Михаил Касабов застава временно начело на организацията. Той заяви, че целта е конгресът да се организира възможно най-скоро.

Оставка е подал и селекционерът на националния отбор Красимир Балъков. "Днес явно е денят за оставки", заяви първият вицепрезидент Йордан Лечков, който за пореден път заяви, че не вижда вина във футболния съюз.

"Конфликт с държавата в момента има, но той ще бъде преодолян", каза Касабов. Той ще иска бързо среща с министъра на спорта Красен Кралев, за да разбере какво е необходимо, за да се изгладят отношенията.


По-рано президентът на БФС Борислав Михайлов обяви официално, че напуска след 14 години на поста. Той посочи, че отдавна е имал намерение да подаде оставка и че решението му няма общо с призива на министър-председателя Бойко Борисов.

Заседанието на изпълнителния комитет премина в отсъствието на един от членовете - Кирил Домусчиев. Собственикът на "Лудогорец" е в чужбина, обясни Касабов.

"Единодушно подадохме оставки. Данчо (Лечков) като първи вицепрезидент предложи Касабов да оглави БФС. Трябва да може футболното първенство да продължи, да се успокоят духовете, да се свали напрежението", каза друг от членовете Венцислав Стефанов.

"Целият изпълком подаде оставки. Най-вероятно ще има конгрес. Конгресът е нещо, което не е елементарно. Надявам се, че няма да има юридически препятствия. За мен оставката е морален акт", заяви един от членовете на изпълкома Камен Костадинов.

Дневник