Един от приоритетите ни заложени в Програмата е да създадем условия за развитието на общоградски юношески спортни първенства по футбол, бокс, борба, щанги, лека атлетика.

Това каза днес кандидатът за кмет Красимир Костов, който заедно с група кандидати за общински съветници се срещна със спортистите и треньорът на боксов клуб „Шумен груп“.

Треньорът Ивалин Иванов сподели пред Красимир Костов, че най-големият проблем на детско-юношеския спорт е, че от 9 треньора в УШС „Хан Крум“ 4 са в пенсионна възраст, а няма млади кадри.

Те искат съдействие техният вид спорт да влезе в УСШ, защото има интерес към него от юношите на Шумен. Другият основен проблем пред спортните клубове е високият наем, който трябва да плащат, за да тренират в зала „Младост“ или „Арена“.

"Ще направя така, че общината преференциално да финансира 6 от спортовете, в които Шумен има традиции: футбол, бокс, борба, хандбал, волейбол, баскетбол и ще направим тренировъчната база в града достъпна за всички", каза Красимир Костов.

"Ще ремонтираме спортните зали „Младост“  и „Плиска“, като ще разширим седалищната част в зала „Младост“ и ще извършим основен ремонт на съблекалните. Ще реализираме чрез проект изграждането на спортен салон в НУ „Княз Борис I“, както ще ремонтираме и трибунната част на Ученическия салон" добави той.

Другите проекти, по които ще работим са: възстановяване на общинската собственост върху шуменското летище и възраждане на  безмоторното летене, както и аероклуб „Шумен“. Създаване на професионален футболен клуб „Шумен“. Организиране на състезания с електрически тротинетки и електрически скейтбордове.  Идеите ни са реализируеми, защото имаме управленски опит, знаем проблемите, няма да търсим грешките, а ще вървим към тяхното отстраняване и развитие на спорта, допълни Костов.

Пресцентър на ПП "Български социалдемократи"