Левски" се оплака, че е жертва на нова атака срещу клуба и акция "Нито ден без спекулация". Сините коментираха изтекла снимка в социалните мрежи, според която клубът е със запорирани сметки заради дълг към Националната агенция по приходите (НАП) на стойност 5 472 210.48 лева.

Самият документ е с дата 17 октомври. "Левски" излезе с позиция и обяви, че "акцията е с ясен подател".

"Сметките на "ПФК Левски" са запорирани от януари 2017 г. От този момент оперативната дейност на клуба заради големите задължения се осъществява през сметка на дъщерно дружество. Въпросният запор, който се разпространява в интернет, е на сметки, които "ПФК Левски" откри само преди седмица с една-единствена цел – да предостави на своите привърженици несъществуващата досега възможност да платят с кредитна карта при покупка на клубни артикули в онлайн магазина ни", съобщиха от клуба.

"Още през февруари сме постигнали договореност с НАП за натрупаните задължения и тяхното разсрочване, като споразумението се обслужва редовно и в срок. "Левски" е съвсем близо до това запорът върху сметките му да бъде вдигнат и за първи път от три години да започне да оперира пълноценно".

След 12 кръга в Първа лига "Левски" заема второ място с 26 точки, като е на четири зад шампиона "Лудогорец". В събота сините приемат новака "Арда".

Дневник