Специализираната прокуратура и служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" претърсиха офиси и адреси в Несебър. От полицията и държавното обвинение все още няма официална информация.

По данни на "Флагман" прокуратурата е влязла в къщата на досегашния кмет и кандидат Николай Димитров, както и в дома на кандидата за кмет от "Движение 21" в Свети Влас Атанас Япаджиев. Разследващите са влезли и в жилището на Петър Хрусафов – кандидат за общински съветник от коалиция "БСП и ПК Тракия". Търсят се списъци с избиратели и пари.

Според изданието, в село Оризаре от дома му тази сутрин е бил изведен досегашният кмет от ПП "МОРЕ" Неделчо Неделчев, който обаче не участва в изборите.

Обиски е имало в домовете на двама кандидати за общински съветници, които от години са в местната власт. Единият е Георги Георгиев, който е водач на листата на Коалиция "БСП и ПК Тракия", другият е Константин Лефтеров, водач на листата на "Движение 21", което има и кандидат за кмет в Свети Влас – Атанас Япаджиев, пише местната медия.

Полицейски патрул при кръговото движение на главния път при изхода на Поморие в посока Слънчев бряг спира автомобили за проверка.

Дневник