Отборът на „Шумен“ стигна до равенство 2:2 в мача срещу „Черноломец“ Попово, след като губеше с 0:2. Двубоят бе от 10-ия кръг на Трета североизточна лига по футбол и се игра на ст. „Панайот Волов“ в Шумен.

Шуменци не започнаха добре срещата и отборът на „Черноломец“ взе инициативата.  Атаките на гостите дадоха резултат в 19-ата минута, когато Диян Димитров вкара с глава и откри резултата – 0:1. След като получиха гол домакините опитаха няколко атаки, но не успяха да стигнат до точен удар във вратата. В края на полувремето Калин Иванов от „Черноломец“ имаше шанс да удвои. Той излезе сам срещу вратата на шуменци, но пропусна.

Гостите стигнаха до втори гол в началото на второто полувреме. В 52-ата минута Диян Димитров бе изпуснат от защитата на домакините, надбяга няколко от футболистите на „Шумен“ отдясно, подаде точно на излезлия на стрелкова позиция Беадир Беадиров, който вкара за 0:2.

След това попадение шуменци заиграха по-различен наин, притиснаха съперника си и това даде резултат в 58-ата минута, когато бе отсъдена дузпа за „Шумен“. Точен от бялата точка бе капитанът на домакините Юлиян Загоров.  Минути по-късно той се превърна в герой за домакините. В 63-ата минута Загоров вкара втори гол за „Шумен“. Той направи добавка с глава, след като преди това с удар от далеч топката удари напречната греда на вратата на гостите.

До края на мача и двата отбора имаха шансове да спечелят мача, но направиха пропуски и си разделиха по точка.

ШУМ.БГ