Шампионът "Манчестър сити" се върна на победния път в деветия кръг на Висшата лига, след като взе три точки от гостуването си на "Кристъл палас". "Гражданите" спечелиха с 2:0 на "Селхърст парк" с попадения на Габриел Жезус и Давид Силва, които паднаха преди почивката.

Победата доближи "Сити" на пет точки от лидера "Ливърпул", който е с мач по-малко, а в неделя гостува на "Манчестър юнайтед". Двубоят беше пръв за тима на Гуардиола след загубата от "Уулвърхемптън" с 0:2.

За "Палас" това беше първа домакинска загуба от началото на сезона.

Тимът на Пеп Гуардиола имаше много кадрови проблеми, а в титулярния състав мениджърът на "гражданите" можеше да разчита само на двама типични защитници – бековете Бенжамен Менди и Жоао Кансело. В центъра на отбраната започнаха халфовете Родри и Фернандиньо.

От самото начало "Сити" обсади вратата на "Палас" и заложи на типичния си стил. Домакинският тим обаче беше много добре организиран и почти не оставяше празни пространства. Много често се налагаше "гражданите" да центрират, а Жезус нямаше шансове срещу високите бранители на "орлите".

В края на първата част, в рамките само на две минути "гражданите" нанесоха своя удар и вкараха два гола. В 39-ата минута с движението си без топка нападателите на "Сити" заблудиха защитата и Жезус се оказа непокрит. Той засече с глава хубаво центриране на Бернардо Силва и откри резултата.

Бразилецът вкара 50-ия си гол за "Сити" във всички турнири.

Само две минути по-късно капитанът Давид Силва удвои аванса на тима с много хубаво изпълнение. Той получи технично подаване от Рахийм Стърлинг и с удар между краката на вратаря прати топката в мрежата – 0:2.

През втората част "Сити" продължи да доминира, а домакините също имаха своите възможности. Футболистите на "Палас" нямаха нито един точен удар през първата част, а след почивката отправиха два.

В края "Сити" имаше и претенции за дузпа, но системата VAR прецени, че нарушение срещу Де Бройне няма.

Дневник