С два късни гола "Левски" спечели девета победа от началото на сезона в Първа лига, надигравайки "Арда" с 2:1. Успехът над новака в елита не дойде никак лесно, като до 70-ата минута тимът на Петър Хубчев не можеше да стигне до попадение.

Хали Тиам беше точен в 70-ата минута, а десет по-късно се разписа и Станислав Иванов за успеха на сините. Гостите от Кърджали върнаха едно попадение чрез Пламен Крумов от пряк свободен удар.

Победата позволи на "Левски" да запази разликата до лидера "Лудогорец" от четири точки. Това беше и четвърти пореден домакински успех за сините.

През първата част "Левски" имаше няколко изгодни положения, но при най-добрата възможност вратарят на "Арда" Иван Караджов спаси удар на Тиам. Малко по-късно пропуск направи и Найджъл Роберта.

Второто полувреме отново мина под знака на натиск от домакините. "Арда" обаче беше много опасен при контраатаките си и веднъж дори удари греда. "Левски" имаше и претенции за дузпа, когато Паулиньо беше съборен в наказателното поле от Диян Лозев.

Все пак в 70-ата минута с удар от около 25 метра минал през редица играчи, Тиам изненада Иван Караджов. Вратарят на "Арда" нямаше шанс да реагира при изстрела по тревата и "Левски" поведе.

Десет минути преди края на срещата сините стигнаха и до втори гол, което успокои домакините. Резервата Дени Алар намери Станислав Иванов, а младият нападател с мощен шут от точката на дузпата направи 2:0.

В заключителните минути времето на "Арда" стигна само за почетно попадение. То беше дело на Пламен Крумов от пряк свободен удар в добавеното време.

Дневник