"Левски" диша спокойно финансово и е един от най-коректните платци на държавата, обявиха от клуба. Изпълнителният директор Павел Колев съобщи, че сините изплащат всичките си задължения и са на път да се стабилизират. Той коментира твърденията за запорирани сметки.

Според Колев от клуба няма никакви основания за притеснение. Той внесе яснота по запорираните сметки, които са открити преди дни във връзка с плащания към онлайн магазина на сините.

"Информацията е поднесена тенденциозно и има лъжа още в първото изречение. Твърди се, че сметките са запорирани заради неплащане към НАП, което не е вярно", уточни Колев.

"Мисля, че до края на годината всичко това ще бъде изчистено".

"При моето влизане в клуба, което беше малко преди смяната на собствеността задълженията към НАП бяха над 8 милиона. Сега са 5.4 милиона лева грубо. Това значи, че само за девет месеца са намалели с 3 милиона, което няма как да стане без да си плащаме", добави Колев.

Клубът скоро ще представи и отчет за цялостното си състояние след смяната на собствеността.

След победата над "Арда" с 2:1 Колев изрази мнение, че "Левски" ще се бори за титлата в Първа лига. "Рано е да се правят изводи, но е ясно, че "Левски" е един от сериозните претенденти. Надявам се това да се запази до май месец, защото и друг път е имало еуфория до октомври-ноември".

Колев, който е и бивш директор в БФС коментира промените в организацията и оставката на Борислав Михайлов. "Грандиозни промени не съм видял освен, че един вицепрезидент стана президент. Желая успех на господин Касабов, защото съм убеден, че е работил безкористно българският футбол да се развива. Колкото до оставката, това се случва рано или късно, не виждам никаква драма. Дори е много голяма рядкост някой да се задържи на една позиция 14 години".

 

Дневник