Министърът на спорта Красен Кралев няма да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз (БФС) и да наследи подалия оставка Борислав Михайлов. В последните дни името на Кралев се завъртя в пространството за евентуален следващ президент.

Преди да стане министър на спорта в правителството на ГЕРБ, Кралев има опит във футбола като президент на "Черно море".

"Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша", каза Кралев.

По думите му има достатъчно кадърни хора във футболните среди, достатъчно кадърни мениджъри, които могат да се справят със задачите в БФС.

"Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", добави спортният министър.

Той заяви още, че държавата не е безразлична към този вид спорт, като ролята й е да подпомага, особено детско-юношеските школи. Кралев каза, че не иска да коментира кризата в българския футбол в момента, тъй като тече разследване.

След оставката на Михайлов начело на БФС застава Михаил Касабов. Той ще бъде президент, докато не се проведе следващият конгрес, най-вероятно в началото на 2020 г.

Дневник