Григор Димитров започва участието си на турнира от сериите АТП 500 във Виена с мач срещу босненеца Дамир Джумхур. Съперникът на българина премина през квалификациите, за да стигне до основната схема и ще се изправи за четвърти път срещу Димитров.

Дотук българският тенисист има три победи. И трите обаче дойдоха в пълен формат на срещите по три сета. За последно двамата играха на турнира в "Куинс" през 2018 г.

Двубоят във Виена е трети от програмата на централния корт и няма да започне преди 18.30 часа. Надпреварата се излъчва по "Макс спорт 1".

Седмицата, която започва е важна за Григор Димитров, като той може да запише победа №300 в кариерата си. Дотук бившият №3 в света има 299 победи и 199 загуби, като очаква и своя юбилеен 500-тен мач.

Димитров започва новата седмица под №29 в ранглистата, като губи две позиции. През миналата година той отпадна още в първия кръг във Виена, като няма точки, които да защитава.

След надпреварата в австрийската столица Димитров ще участва само в още един турнир през 2019 г. – "Мастърс" 1000 в Париж.

Дневник