Григор Димитров стартира с уверена победа участието си в турнира във Виена. Българинът прекъсна серията от три поредни загуби, като надигра с 6:3, 7:5 Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина.

Димитров вече има 300 победи в професионалния тенис. Българинът, който е със 199 загуби, предстои да изиграе двубой №500 в кариерата си.

В следващия си мач Димитров ще срещне Матео Беретини от Италия. Той се справи с британеца Кайл Едмънд след 3:6, 6:3, 6:4.

Димитров спечели и четвъртия си мач срещу Джумхур. В предишните три срещи българинът трябваше да мине през три сета, за да преодолее босненеца.

Димитров влезе силно в мача, като съперникът му допускаше много непредизвикани грешки. Българинът сервираше към бекхенда на Джумхур и това му носеше успех.

С добро придвижване по корта Димитров взе преднина с 3:0, която задържа до края на сета. В заключителната част на сета Джумхур заигра по-силно с чести излизания на корта. Димитров издържа на натиска и затвори сета с 6:3.

Добрата игра на Джумхур даде основания за равностоен втори сет. Двамата си размениха пробиви в началото, като Джумхур показа колебания в петия гейм. Сервисът на босненеца не влизаше, като Димитров проби на нула и взе преднина с 3:2.

Димитров играеше уверено, но Джумхур вдигна темпото и върна пробива. Българинът остана концентриран и изчака своята възможност. Той спечели подаването на съперника и впоследствие затвори мача в своя полза след 7:5 във втория сет.

Дневник