Треньорът на "Берое" Александър Томаш и целият спортно-технически щаб на отбора са подали оставките си след загубата на отбора от "Славия" с 1:2 в последния мач от 13-ия кръг на Първа лига. В понеделник съставът от Стара Загора отстъпи на свой терен, което беше седмата загуба от началото на сезона.

Томаш беше изпратен от феновете с викове "Оставка".

Дълго време след края на мача фенове стояха пред стадиона и искаха обяснение от Томаш, който не излезе да говори със запалянковците. Пред тях беше спортният директор Валентин Грудев заедно с един от помощник-треньорите, Константин Мирчев.

Във вторник сутрин "Берое" пусна съобщение, че щабът е подал своите оставки. "Директорът Валентин Грудев, старши треньорът Александър Томаш и неговите помощници Константин Мирчев и Тодор Кючуков депозираха своите оставки пред ръководството на клуба. Решението е продиктувано предвид незадоволителните резултати напоследък и по повод създалото се напрежение във футболната общественост в Стара Загора."

След двубоя Томаш обяви, че търси проблемите в себе си и не бяга от отговорност. През този сезон отборът има шест победи, сред които такива над "Левски" и ЦСКА, но допусна седем загуби.

"Проблемът е, че много футболисти тук са в зоната си на комфорт, но ще го променя. Може да се разделим с някои основни играчи. Аз съм спокоен, защото знам как работя", каза Томаш пред "Диема Спорт".

Той е треньор на "Берое" от лятото на 2017 г. В 85 мача под негово ръководство "Берое" записа 38 победи, 21 равенства и 26 загуби при голова разлика 106:94. При Томаш тимът завърши четвърти през сезон 2017-2018 и 2018-2019.

Преди месец "Берое" победи ЦСКА, но след това записа две поредни поражения. Това беше и единствената победа на тима в последните му четири мача.

Дневник