Както винаги преди избори, сме заляти от информация, кандидатури, политическо говорене, обещания. Големите партии са във вихъра си, а ние се чудим кого да изберем, още повече че след 30 години преход хората все по-малко им се доверяват.

Възможност за това повече хора от гражданското общество да участват в местното самоуправление е дала местна коалиция от шест малки партии - ДБГ /БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ/, която е с № 68 от бюлетината за кмет и № 68 от бюлетината за общински съветници. Кандидатът на местната коалиция Добромир Драев е представител на гражданското общество. Той е и водач на листата за общински съветници. 75 процента от кандидатите за общински съветници са от гражданската квота. Критериите, по които  кандидатите са поканени в листата, са два 1. Висок професионализъм и добра експертиза в сферата, в която работят; 2. Гражданска активност и работа в полза на обществото. Те са свободни и силни, смели, честни и открити. Усмихнати, мотивирани, изпълнени с живот, млади или не толкова млади. Имат много положителни идеи за развитието на града. Обичат Шумен и ще работят той да стане чист и зелен, привклекателен за младите хора, устойчиво развиващ се.

Един от кандидатите каза: „Градът ни е болен!“. За да го излекуват, хората от листа с № 68 си поставят високи и стойностни цели и са готови да запретнат ръкави и да се борят за тяхното постигане. Зад тях стоят само и единствено интересите на Шумен!

Техните приоритети са: „Електронно управление“, „Зеленият град“, „Шумен за младите“, „Икономика за малките“ и „Чиста вода за Шумен“.

Листата е разнородна, атрактивна и балансирана. В нея влизат двама преподаватели в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, четирима юристи, двама лекари, осем учители, има представители на синдикатите, на банките, на религията, както и инженери, икономисти, представители на бизнеса, двама студенти, една ученичка. Част от хората са с опит в неправителствения сектор. Всички са изявени професионалисти, с активна гражданска позиция. Средната възраст е 42 години.

На 27 октомври гласувайте за личности! Личности, които познавате! Хора, на които вярвате!

Смелите избират № 68! Време е да върнем града на хората!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър на Местна коалиция ДБГ /БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ/