Георги Дерменджиев все пак ще бъде новият селекционер на българския национален отбор по футбол. Той е избран след заседание на изпълнителното бюро на БФС.

Договорът на специалиста ще е за шест месеца, като ще има възможност за удължаването му с две години при постигнати добри резултати, заявиха от пресслужбата на БФС.

Изборът на Дерменджиев предизвика напрежение сред членове на изпълнителния комитет на БФС. Преди ден отговорникът за националните отбори и първи вицепрезидент на футболния съюз Йордан Лечков заяви, че това е човекът, който ще води България. Венцислав Стефанов реагира остро и заяви, че има и по-подходящи треньори.

Дерменджиев идва на мястото на подалия оставка Красимир Балъков. Българският отбор е в серия от 11 последователни мача без победа, като последният е тежката загуба с 0:6 от Англия. Двубоят доведе до сътресение в българския футбол и оставка на цялото ръководство на БФС начело с президента Борислав Михайлов.

Първият официален мач за Дерменджиев ще е двубоят с Чехия в София на 17 ноември, с който приключват квалификациите за Евро 2020. България е на последното място в групата си. Националният отбор таи надежди, че ще достигне до европейското първенство догодина чрез Лигата на нациите.

Дерменджиев е трикратен шампион на България с "Лудогорец". За последно той води "Левски" за кратко, като също дойде с договор за шест месеца, но беше отстранен и мястото му зае напусналия националния отбор Петър Хубчев.

Дневник