Тук сме днес с Христо Иванов, за да подкрепим нашият кандидат за кмет Артур Алтунян и листата на "Демократична България" в Шумен и да призовем гражданите към избирателна активност. Защото Шумен е град с традиции и би трябвало хората да са активни при избирането на местните си управници.

Това каза на пресконференция днес в Шумен съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов. Той прикани шуменци да подкрепят единствената демократична алтернатива. 

„В Шумен в този мандат управляват ДПС и ГЕРБ. БСП играе с два коня и целта на тези преструктурирания е да заблудят избирателите, а те играят в един отбор на централно ниво. Разбирам, че тук много формации са си сложили етикета „десни“, но техните национални ръководства работят в София открито за Мая Манолова. Добре е хората да знаят кой кой е в това състезание, а не да бъдат заблуждавани", заяви ген. Атанасов.

"Тук сме да подкрепим Артур - един известен адвокат в Шумен, човек с опит и в местната власт, който може да бъде изключително ценен и с управленските си, и с личните си качества. Алтунян може да бъде онази сила, която да отключи потенциала на този град, който има дълги корени в миналото, които са залог за голям потенциал", заяви от своя страна другият лидер на "Демократична България" Христо Иванов.

Той подчерта, че на тези избори Обединението си поставя за цел да надгради постигнатото от европейските избори и да се утвърди като естественото обединение на демократите в България – политическата сила, която отстоява последователно големия възрожденски идеал за европейска свободна демократична България.

"Така наречените системни партии заедно работят за това България да се свлича все повече в несвобода, все повече в липса на закони. Виждаме го и в местната власт, виждаме го като обикаляме из страната. Все по трудно е да се провеждат свободни избори, да се дава реален избор на хората, има все повече натиск – индивидуален и колективен, но ние не се отказваме", каза Иванов и отправи своето послание.

"Имам едно просто послание - ако искате демократична България - гласувайте за „Демократична България“ с номер 66, ако искате европейска правова свободна страна - това е политическата сила, която ясно и последователно отстоява тази кауза. При нашите кандидати няма въпроси като кой стои зад тях, с кого ще управляват те. И тук ясният лидер е Артур Алтунян и в нашата шуменска листа са хора с професии и с характер, с доказана почтеност, които могат да бъдат носители на нашата кауза", заяви Христо Иванов.

Той допълни, че българските демократи са много повече, отколкото хората си дават сметка и те търсят политически инструмент за утвърждаването на България като свободна правова и демократична европейска страна.

Кандидатът за кмет на община Шумен Артур Алтунян благодари за подкрепата и подчерта, че тя идва във важен момент.

"Сега липсата на доверие, не само в институциите, е на толкова ниско ниво, че хората чувстват безнадеждност от начина, по който се управлява държавата изцяло, от начина, по който се взимат решения, от начина, по който на нас ни се пресъздава цялата обстановка. За съжаление все повече виждам мои приятели, които мигрират не заради финансови проблеми, не заради работа или пари, а заради липса на надежда и това е нещото, което ме накара да се включа в този проект“, каза Алтунян.

Идеята му е на местно ниво да постави начало, което да върне доверието на хората и е намерил съмишленици, които се обединяват около тази идея. Според него е време хората да престанат да приемат Родината като територия, а като държава.

"Важно е тези правила, които ги има, а правила има, да бъдат спазвани и най-важното - от всички. Можем да говорим за дупки, за тротоари, но хората най-вече са недоволни, защото не вярват, че тези, които вземат решенията за тези проблеми, са техните хора. И дори да бъде направено нещо, хората пак са недоволни, защото липсва прозрачност, защото знаят, че нещата се правят не както трябва. Затова важното е не само да регистрираме тези проблеми, а да кажем, че ни трябват хора, които ще ги решат. Хора, на които имаме доверие", добави Алтунян.

Той призова шуменци да гласуват на 27-ми и изказа благодарност на тези, които през последните 3 седмици са го уверявали, че е на верния път.

Пресцентър на "Демократична България - Обединение" - Шумен