Челси" наложи доживотни забрани за посещение на стадиона на трима свои фенове, които признати за виновни за нанасяне на расистки обиди към друг запалянко през април. Това обявиха от клуба.

Джером Бейли, който е на 20 години, е бил обиждан от трима запалянковци на сините по време на мач в Лига Европа заради цвета на кожата си и прическата си. Това се случи на мач със "Славия" (Прага) в Чехия.

"Това е резултатът, който исках, но е разочароващо, че отне толкова време. Може би "Челси" трябва да подобри ефективността си в тази област", каза Бейли пред Би Би Си.

Той добави, че веднага е подал сигнал до клуба с точните места, на които са стояли феновете. От "Челси" се извиниха на Бейли.

В последната година "Челси" няколко пъти осъди подобни прояви на свои фенове. Те доведоха до няколко разследвания, най-вече след мачове в Лига Европа. Наскоро от клуба обявиха, че фенове, които обиждат евреите ще бъдат изпращани за Аушвиц за "образователно превъзпитание".

Междувременно стана ясно, че февеноте на "Челси", които разпространиха в социалните мрежи видео, на което наричаха звездата на "Ливърпул" и бивш играч на сините Мохамед Салах "бомбаджия", не могат да бъдат идентифицирани.

Дневник