"Реал" (Мадрид) взе първа победа в тазгодишната Шампионска лига, след като надигра "Галатасарай" с 1:0 като гост. Визитата на 13-кратния европейски шампион в Истанбул не премина никак лесно, но с гол на Тони Кроос испанският тим взе трите точки.

Попадението падна още в 18-ата минута.

Дотук "Реал" беше само с една точка в групата си, като загуби от ПСЖ (0:3) и направи 2:2 с "Брюж" у дома. Победата дойде и след няколко неубедителни резултата в Ла Лига, които разклатиха поста на треньора Зинедин Зидан.

В другия мач от група А ПСЖ победи "Брюж" с 5:0 и продължава с пълен актив от 9 точки. Освен това френският шампион дотук не е допуснал гол в мрежата си, а е вкарал девет за три срещи.

В групата ПСЖ има 9 точки, "Реал" е втори с четири, следван от "Брюж" с две и "Галатасарай", който има само една.

Турският шампион започна много добре срещата и още до 10-ата минута успя да създаде две голови положения пред вратата на гостите. Първо Тибо Куртоа трябваше да се намесва при пряк свободен удар за "Галатасарай", а в 10-ата минута отрази изстрел и на Флорин Андоне, който засече центриране.

След първоначалния натиск на "Галатасарай" испанците съумяха да изнесат играта в по-предни позиции. Това даде резултат и в 18-ата минута "Реал" успя да поведе.

Еден Азар получи топката отляво, проби и я върне към границата на наказателното поле, където Бензема се размина с нея, но Тони Кроос беше на правилното място. Германецът стреля още с първото си докосване и след рикошет в крака на Сери, топката стана неспасяема за вратаря Фернандо Муслера – 0:1.

След попадението темпото на игра продължи да бъде много високо. И двата тима имаха своите шансове, като Юнес Беланда се отчете с пропуск за домакините, а такъв за "Реал" направи Бензема.

През втората част домакините потърсиха по всякакъв начин да се върнат в срещата. Футболистите на Фатих Терим бяха по-настоятелни, атакуваха повече, но и отвориха много пространства в половината си.

"Реал" не успя да се възползва, като пропуски направиха Азар, Бензема и Марсело. Белгиецът веднъж удари греда, като това се случи в 63-ата минута, а 12 по-късно Муслера спаси негов изстрел.

В други мачове разгромни победи постигнаха английските "Манчестър сити" и "Тотнъм". "Гражданите" победиха "Аталанта" с 5:1, докато "шпорите" се справиха с "Цървена звезда" с 5:0. Това беше първа победа за тима на Маурисио Почетино.

Очаквани победи, макар и с малки трудности постигнаха още "Байерн" и "Ювентус". Германският първенец надигра "Олимпиакос" с 3:2 като гост, а "Ювентус" надви "Локомотив" (Москва) на своя стадион след обрат – 2:1.

Резултати

Група А
"Галатасарай" – "Реал" 0:1 (Кроос 18’)
"Брюж" – ПСЖ 0:5 (Икарди 7’, 63’; Мбапе 61’, 79’, 83’)

Група В
"Тотнъм" – "Цървена звезда" 5:0 (Кейн 9’, 72’, Сон 16’, 44’, Ламела 57’)
"Олимпиакос" – "Байерн" (Мюнхен) 2:3 (Ел Араби 23’, Гилерме 79’; Левандорски 34’, 62’, Толисо 75’)

Група С
"Шахтьор" – "Динамо (Загреб) 2:2 (Коноплянка 16’, Додо 75’; Олмо 25’, Орсич 60’)
"Манчестър сити" – "Аталанта" 5:1 (Агуеро 34’, 38’, Стърглин 58’, 64’, 69’; Малиновски 28’)

Група D
"Атлетико" (Мадрид) – "Байер" (Леверкузен) 1:0 (Мората 78’)
"Ювентус" – "Локомотив" (Москва) 2:1 (Миранчук 30’; Дибала 77’, 79’)

   Дневник