Състезателят по американски футбол от "Кливланд браунс" Одел Бекъм-младши получи глоба от 14 хиляди долара заради нарушаване на правилата за екипировката на Националната футболна лига (НФЛ). Санкцията на уайд ресийвърът е, защото неговите шорти не покриват коленете му.

От НФЛ съобщиха на Бекъм младши, че го наказват заради мача на 13 октомври срещу "Сиатъл сийхоукс", загубен с 28:32. Правилникът на Лигата гласи, че "панталонът на играчите трябва да покрива цялата област на коляното".

"Това е смешно правило, абсурдно е. Глоба от 14 хиляди заради някакви панталони, които дори няма да ме предпазят", каза Бекъм-младши.

Оплакванията му доведоха до реакция от НФЛ, като лигата напомни за правилата си. Официалната мотивировка е за нарушаване на екипировката. "Напомняме, че е категорично забранено панталоните на играчите да бъдат скъсявани или навивани. Това се прави, за да бъдат защитени и също така, за да се уважават договорите, които НФЛ има със спонсори."

Състезателят все пак може да обжалва глобата, която е 13-а в неговата кариера. Дотук през сезона Бекъм беше наказан отново с 14 хиляди долара заради неспортсменско поведение, след като почти стигна до бой с куотърбека на "Балтимор рейвънс" Марлон Хъмфри.

Бекъм младши е най-скъпоплатеният уайд ресийвър в историята на НФЛ. През миналото лято той подписа за пет години с "Ню Йорк джайънтс" срещу 95 милиона долара.

Дневник