Държавата отвори вратата пред "ЦСКА-София" за изграждане на стадион. Това стана след решение на Министерския съвет за създаване на съвместно дружество "Спортни имоти Българска армия" АД между държавата и футболния клуб.

В предмета му на дейност е записано "инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс "Българска армия" с цел обслужване на български и чуждестранни национални и клубни отбори и спортни клубове, съгласно изискванията на УЕФА".

На 13 септември червените съобщиха, че се предприемат стъпки за създаване на съвместно дружество, като в капитала му държавата ще участва с апортна непарична вноска, представляваща правото на собственост върху стадион "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево". Ангажиментът на клуба ще е да внесе и осигури финансовите средства и инвестиции, "необходими за цялостното завършване на съоръжението в модерен и функционален вид, отговарящ на най-високите критерии на УЕФА".

Решението потвърди очакванията на собствениците на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев и Юлиан Инджов всичко да приключи преди изборите. "ЦСКА ще има нов стадион до 15 март 2021 г.", каза Ганчев преди дни.

"Процесите не ги свързваме с изборите, просто така идват като административни срокове. Другата сряда очакваме дружеството да бъде гласувано. Готови сме с конкретен проект за стадиона. Имаме фирма оператор, която ще проектира и построи стадиона с наши пари и след това ще го менажира. Това е международна компания с много сериозен опит по цял свят", заяви Инджов пред "Тема Спорт" наскоро.

Дневник