Звездата на "Барселона" Лионел Меси продължи да пише история, като вкара в 15-и последователен сезон в Шампионската лига. Направи го при победата с 2:1 срещу "Славия" (Прага) и стана първият футболист от Ла Лига с подобно постижение.

Аржентинецът се разписа още в третата минута. В началото на втората част домакините изравниха, но скоро след това испанският първенец си върна преднината.

Защитаващият титлата си "Ливърпул" спечели убедително с 4:1 срещу "Генк" като гост.

"Барселона" започна силно и поведе 157 секунди след началото на мача. Каталунците притиснаха защитата на съперника, отнеха топката и след няколко подавания топката стигна до Меси, който с много добро докосване вкара.

В 50-ата минута Ян Бирил получи на границата на наказателното поле и изравни. Седем минути по-късно "Барселона" поведе отново. Тогава след центриране от фаул топката стигна до Луис Суарес, който я ритна и след рикошет в гърдите на Петер Олаинка тя попадна във вратата.

"Барселона" е начело в групата със седем точки. Втори е "Интер" с четири след победата с 2:0 срещу "Борусия" (Дортмунд), като германците имат същия актив.


В Генк шампионът "Ливърпул" поведе с два гола на Алекс Окслейд-Чембърлейн, вторият от които беше много красив. След това с попадения на Садио Мане и Мохамед Салах червените увеличиха преднината си, а Стивън Одей вкара почетно попадение за домакините.

"Наполи" води в групата, като има седем точки, а "Ливърпул" е с шест. Италианците победиха с 3:2 "Залцбург" като гост и австрийците остават трети с три.

Дневник